[O2] Szerokość gumy :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 2OMEGA2
    Classic
    • 2011
    • 9

[O2] Szerokość gumy :)

To widzę, ale zmyliło mnie że nie widać Pandy na filmiku, mi by się już zapaliła żarówka jakbym tak TIR'a blisko zobaczył, bo z tej stacji to można było i może faktycznie ten kawałek pojechać pod prąd w niewiedzy.
  • kuba772
    Drive
    • 2010
    • 68

[O2] Szerokość gumy

Witam,
    Panowie orientuje się ktoś może czy do OII wejdzie guma o szerokości 245 i nie będzie z tym większego problemu ?
    Z góry dzięki za info.
    Pozdrawiam.

Komentarz

• adiwaw
      Ambiente
      • 2009
      • 167

brakuje ci trakcji bo masz za dużo mocy? wątpie.. Jeśli tak to zmień auto żeby mieć napęd na 4 albo chociaż na tył. Nie wiem czy ktoś wkładał takie kapcie rodem z x5 ale możesz iść do samochodu i zmierzyć. Nie widzę problemu

Komentarz

• lukasz3112
        RS
        • 2008
        • 3607

Zamieszczone przez adiwaw
        brakuje ci trakcji bo masz za dużo mocy? wątpie.. Jeśli tak to zmień auto żeby mieć napęd na 4 albo chociaż na tył. Nie wiem czy ktoś wkładał takie kapcie rodem z x5 ale możesz iść do samochodu i zmierzyć. Nie widzę problemu
        kolego takie komentarze to zachowaj dla siebie i jak masz pisać takie pierdoły to lepiej wogóle nie pisz... a co do X5 to siedzą tam opony szerokości m.in 295.

co do Twojego zapytania to IMO 245 będą przycierały na 100% (Do tego musisz mieć felgę ok 8-9" szerokości). No chyba, że jakiś gwint skręcony na maxa (o twardość chodzi).
        A po co Ci takie szerokie? 225/40 R18 nie wystarczy?
        Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• kuba772
          Drive
          • 2010
          • 68

225/40 R18

Dzięki za odpowiedz do tej pory jest własnie guma 225/40 R 18 ale czas na nowe (tylko ten sezon wytrzymały ) chciałbym coś szerszego bo jednak 225 przynajmniej w tylnej osi się gubi strasznie moze 235 chociaz na tył da się wsadzić chociaż wolałbym też w przodzie jak by była taka możliwość

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3573
            • Superb III (3V3)

kuba772, może stabilizatory Eibach wsadź? Gumy masz poliuretanowe? Jak zawias? To są cholernie ważne sprawy, które pozwalają na odzyskanie trakcji przy większych mocach! :wink:
            Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
            Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• lilo
              RS
              • 2006
              • 4315
              • Mercedes-Benz

Można pokombinować z ET ale pewny nie jestem czy taki kapeć będzie miał miejsce

Ps.adiwaw, Wiesz ile mocy ma Rs 2.0 :?: i na ile można go rozkręcić :idea: chyba nie skoro takie banialuki wypisujesz .
              Daniel

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

kuba772, octaviars-tdi jezdzi na 235/40/18 i nic mu nie obciera ważne co by fela nie miała więcej poniżej et40 bo inaczej będzie problem z przycierkami, wsadz do siebie 235/35/19 to będzie koks :diabelski_usmiech
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• mirek_p11
                  RS
                  • 2010
                  • 6630
                  • Volkswagen
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez piramida
                  koks
                  koks by LUKI :szeroki_usmiech

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
                  Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
                  Fotki

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez mirek_p11
                    koks

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kuba772
                      Drive
                      • 2010
                      • 68

piramida

19 i 35 profil to troche przesada na moje drogi, które na codzien użytkuje mam nadzieje, że te 235 wejdzie to już będzie ok
                      p.s
                      jeśli chodzi o moc to obecnie 260 km plany na ponad 300 tylko zastanawia mnie czy jest sens w jednym napedzie bo jeśli od 0 - 100 km/ h będzie 5.5 sec to mnie nie za bardzo satysfakcjonuje przy obecnym 6 sec a nie bardzo mogę się dowiedzieć jak to by się przelożylo na takim setupie. Bo jeśli jak napisałem powyżej miało by być to lepiej pojśc w 4 x4 np s3 + chip i jest te 5 sec

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Re: piramida

Zamieszczone przez kuba772
                        19 i 35 profil to troche przesada na moje drogi, które na codzien użytkuje mam nadzieje, że te 235 wejdzie to już będzie ok
                        p.s
                        jeśli chodzi o moc to obecnie 260 km plany na ponad 300 tylko zastanawia mnie czy jest sens w jednym napedzie bo jeśli od 0 - 100 km/ h będzie 5.5 sec to mnie nie za bardzo satysfakcjonuje przy obecnym 6 sec a nie bardzo mogę się dowiedzieć jak to by się przelożylo na takim setupie. Bo jeśli jak napisałem powyżej miało by być to lepiej pojśc w 4 x4 np s3 + chip i jest te 5 sec
                        nie ma bata co bys zrobił ośką 5.5 do setki 300 konną octą chyba ze masz dsg, ciekawe jaki czas na 1/4 byś wykręcił, pewnie coś około 14.5 :szeroki_usmiech
                        Może się kiedyś w Krakowie ustawimy?

[ Dodano: Sob 13 Sie, 11 23:42 ]
                        kuba772, ustaw sie ze żwirkiem, on ma 300 konnego leona, zobaczysz jak to chodzi, z rolki od około 140-190 pod lekką górkę szedłem z nim równo :wink:

Komentarz

• Big
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 6389

Zamieszczone przez kuba772
                          plany na ponad 300 tylko zastanawia mnie czy jest sens w jednym napedzie
                          No wlasnie. Ja sensu zbytnio nie widze, bo taka moc i oska = totalny brak przyczepnosci. Mówi się ze 250-260 KM to max co moze przenieść ośka na przód.
                          Czarny Elegance

Komentarz

• LUKI
                            RS
                            • 2005
                            • 5776

Zamieszczone przez mirek_p11
                            koks
                            nie ma innej opcji
                            kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• kuba772
                              Drive
                              • 2010
                              • 68

[b]piramida
                              Nie widzę przeszkód na ustawkę obecnie nie ma mnie w Krk dopiero od września, więc podam Ci numer to jakoś się umówimy
                              ps
                              a co do tych 300 to tak właśnie myslałem bo obecnie już jest nie mały problem co prawda szpery brak a gumy to max sezon

Komentarz

• Skfarek
                                RS
                                • 2010
                                • 4795
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez adiwaw
                                Nie wiem czy ktoś wkładał takie kapcie rodem z x5
                                na x5 to za wąskie, ale ostatnio widziałem że opel się rozszalał i insignie na takich 18kach jeżdżą. Pewnie chcieli być "lepsi" od Forda bo Mondeo ma tylko 235ki :diabelski_usmiech
                                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• palioza
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 417

Imho spasuja... w skodzie mialem 225 i dystanse 20mm na strone i nie obcieralo, wiec jak opona urosnie o 20mm (10 na strone) a nie masz dystansow to powinno byc okej.
                                  Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• greenhorn
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 32

225 na ET wiekszym o 5 niż seryjna 17 obcierają z tyłu przy dużym obciążeniu na polskich asfaltowych falach Dunaju.

Jak zejdziesz do 5.5 lub mniej octą z manualem na drogowej oponie to z chęcią zapłacę Ci za szkolenie z zakresu startowania FWD.

6sek do 100km/h w FWD to bariera fizycznie trudna do przekroczenia przy normalnej skrzyni i braku procedury startu.

Komentarz

Pracuję...